Eurocamp med Malteserhjälpen till Estland

Euro-camp med Malteserhjälpen till Estland

I år hade vi Euro-Camp i Estland istället för Summer Camp. I samband med det organiserade vi en medlemsresa för hjälpare under ledning av Ilona von Stryk Aulin.

Resan började med middag på färjan. Följande morgon åkte vi till Sjöfartsmuseet i hamnen i Tallinn, där en guide visade oss runt. Vi åt lunch på museet och for därefter till Peeteli kyrka och barnhem där föreståndaren, Mati Sinisaar visade oss runt tillsammans med Mirjan Niilisk. Malteserhjälpen har stött verksamheten i Peeteli sedan 2009.

På kvällen, efter incheckning i Tallinn City Hotel gick vi genom gamla stan till ölbryggeriet Ölekelder där vi åt middag och dansade.

På söndagsmorgonen åkte vi till Birgittasystrarnas kloster i Pirita, i utkanten av Tallinn, där vi gick i mässan, drack kyrkkaffe och tittade på museet och den gamla klosterruinen, efter det stora, medeltida klostret från 1400-talets början.

Vi åkte tillbaka till stan och åt lunch på Dragons, varefter vi gick till Svenska Kyrkan i Tallinn, där kyrkoherde Patrik Göransson berättade om kyrkans intressanta historia och visade oss runt. Patrik berättade för oss om Johanniterhjälpens handikappläger i Talu i Estland.

Sen var det dags att åka tillbaka till Stockholm efter en trevlig och intressant resa.

Läs mer